En konvoj med oregistrerade militärfordon i utkanten ac Donetsk, på tisdagen. Foto: Mstyslav Chernov / TT
En konvoj med militärfordon utan registreringsskyltar har synts i utkanten ac Donetsk, på tisdagen. Foto: Mstyslav Chernov / TT

Rysk utrustning till Ukraina

Rysk utrustning til Ukraina
2:03 min

Ukraina omgrupperar sina trupper i de östra regionerna som en del i förberedelser mot en möjlig rebelloffensiv, uppger landets försvarsminister.

– Vi omgrupperar våra väpnade styrkor för att kunna försvara oss mot rebellerna. Min huvuduppgift är att förbereda för militära insatser, säger försvarsministern Stepan Poltorak, enligt Reuters.

Samtidigt meddelar försvarsalliansen Nato att man iakttagit hur rysk militär utrustning de senaste två dagarna anlänt till östra Ukraina.

Det handlar om pansarvagnar, artilleri, luftförsvarssystem och rysk trupp, enligt den amerikanska generalen Philip Breedlove.

Tidigare på dagen rapporterade bland andra AFP:s reporter på plats om att tung artillerield brutit ut i Donetsk, som är ett fäste för proryska separatister.

Bland annat granateld har hörts explodera i områden runt den förstörda flygplatsen, från tidigt på morgonen.

Den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE, som övervakar vapenvilan i östra Ukraina, uttryckte nyligen oro över att avtalet helt ska brytas och uppmanade båda parter att visa återhållsamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".