Anders Borg, tidigare moderat finansminister. Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT.
Anders Borg, tidigare moderat finansminister. Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT.

Ex-ministern får nytt toppjobb

"Spännande och roligt"
1:20 min

Tidigare moderata finansministern Anders Borg kommer att leda ett nytt flerpartsinitiativ av World Economic Forum. Initiativet ska underlätta samarbetet kring det framtida globala finansiella systemet.

– Anders är en av världens mest respekterade finansiella ledare, vi är hedrade att ha honom gå med i forumet, säger Klaus Schwab, grundare och styrelseordförande i World Economic Forum i ett pressmeddelande  i dag.

Den internationella organisationen, World Economic Forum tillkännagav i dag ett nytt flerpartsinitiativ om framtiden för det globala finansiella systemet.

Initiativet kommer att ta itu med den svaga tillväxten och återhämtningen av den globala ekonomin och kommer att ledas av Anders Borg, senast Sveriges finansminister (2006-2014), skriver organisationen i pressmeddelandet.  

World Economic Forum menar att det krävs att flera globala aktörer involveras i samarbetet för att kunna lösa problemet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".