Järnvägsspår. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Problem i tågtrafiken till i morgon

Ett växelfel mellan Flen och Katrineholm gör att många resenärer får räkna med förseningar, och möjligtvis inställda tåg, det kommande dygnet. Enligt trafikverket är det svårt att få tag på det som krävs för att laga felet.

– Vi kör nu med enkelspårstrafik. Vi vet inte vad det är som har orsakat växelfelet, men detta kommer att undersökas nu, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket.

Framför allt drabbas tågen som går till och från Stockholm, Norrköping, Linköping, Malmö, Göteborg, Hallsberg, Karlstad och Oslo.

Även i regionaltrafiken i Linköping, Katrineholm, Eskilstuna och Sala får resenärer räkna med förseningar och inställda tåg.

Trafikverket uppmanar nu resenärer att hålla sig uppdaterade via deras hemsida och berörda operatörer, som exempelvis SJ. Enligt de senaste uppgifterna beräknas växelfelet vara avhjälpt tidigast klockan 15.30 i morgon måndag.

– Det kommer mest att handla om förseningar på upp till 20 minuter, säger Mona Houvinen till Ekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".