Carl Bildt
Foto: TT

"Bildt" ber journalister om pengar

"Jag behöver verkligen vara med på nästa flyg. Jag behöver 1 350 pund." skriver någon i ett mejl som har skickats från tidigare utrikesminister Carl Bildts privata mejladress. Mejlet har skickats till flera journalister.

– Vi får be våra IT-experter att titta på det här omedelbart, säger Hans-Christian Hagman på utrikesdepartementettill DN.

Mejladressen användes av Carl Bildt under hans tid på UD. Carl Bildt själv skriver på Twitter att han kommer polisänmäla händelsen.

"Någon har uppenbarligen kapat mitt mejlkonto. Jag är inte på Cypern, och jag behöver inte pengar. Kommer att polisanmäla", skriver Bildt.

I mejlet som skickats ut från Bildts adress står också "De gav mig ett temporärt pass vid ambassaden så det är inget problem, om du har pengar kan du skicka dem via den västra unionens kontor och inom 20 minuter borde de vara framme. Jag kan skicka detaljerna för hur fonderna kan skickas till mig".

UD:s presstjänst har inte fått några uppgifter om att mejladressen är kapad.

– Jag har svårt att tro att vi får det eftersom han inte jobbar här längre, säger Karin Nylund på UD till DN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".