Sjukvårdspersonal testar ebola-utrustning vid Toronto Western Hospital i Kanada. Bilden har inget med den avlidne patienten att göra.
Mannen vårdades på en klinik i Omaha i Nebraska. Foto: TT

Andra dödsfallet i ebola i USA

En ebolasmittad läkare från Sierra Leone som har vårdats i USA har avlidit, rapporterar TT. Mannen är den andra person som dör i den smittsamma blödarsjukdomen i USA.

"Vi är mycket ledsna över att den patient som vi vårdat för ebola har avlidit", skriver sjukhuset där mannen vårdats i ett uttalande. 

Patienten, Martin Salia, var också läkare. Salia kom från Sierra Leone men hade permanent uppehållstillstånd i USA.

Vid tiden för sitt insjuknande arbetade han på ett sjukhus i Sierra Leones huvudstad Freetown. 

Enligt kliniken i Nebraska där Martin Salia vårdades var han sjukare än de patienter som tidigare vårdats för ebola i USA.

Den första personen som diagnosticerades med ebola i USA var 42-årige Thomas Eric Duncan, som dog i början av oktober.

Duncan kom från Liberia till Dallas i mitten av september i år och blev sjuk efter några dagar. Efter några veckor på sjukhus avled han.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att Martin Salia var den tredje att dö i ebola i USA. Vi beklagar denna felaktiga uppgift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".