Demonstration i Mexiko City. Foto: Dario Lopez-Mills/TT.
Torsdagkvällens stora demonstration i Mexiko City. Foto: Dario Lopez-Mills/TT.

Fortsatta demonstrationer i Mexiko

I Mexiko City samlades tusentals människor i natt, svensk tid, för att protestera mot president Enrique Peña Nietos hantering av fallet med de försvunna 43 lärarstudenterna.

Inför den stora demonstrationen samlades omkring 300 demonstranter nära Mexiko Citys flygplats och kastade brandbomber mot kravallutrustad polis. Demonstranterna blockerade också vägen till flygplatsen. Ingen rapporteras ha skadats.

De 43 lärarstudenterna försvann i september och har sannolikt mördats. Studenterna ska ha förts  bort av korrupt polis i staden Iguala den mexikanska delstaten Guerrero.

Poliserna ska därefter ha överlämnat studenterna till ett kriminellt gäng, som i sin tur misstänks ha skjutit ihjäl studenterna och sedan bränt upp kvarlevorna.

Fallet med de 43 försvunna studenterna har blivit en symbol för våld, korruption och rättsröta i Mexiko, och har växt till en allvarlig kris för Enrique Peña Nieto.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".