Signalfel.
Foto: TT

Omfattande tågstopp mellan Södertälje och Stockholm

"Det är väldigt olyckligt"
1:19 min

Under fredagsförmiddagen var det stopp i tågtrafiken mellan Södertälje syd och Stockholms central, vilket påverkade resenärer med både SL:s pendeltåg och SJ.

Ett signalfel vid Flemingsberg har stoppat all tågtrafik mellan Södertälje och Stockholm sedan 06.33 idag på morgonen.

Eftersom två stambanor stoppats är det många resenärer som påverkas under dagen. Beisi Sundin presskommunikatör vid Trafikverket.

– Det är väldigt olyckligt det här. Även om man reser från Sundsvall och ska till Stockholm så kan det påverka. Det kommer att påverka väldigt många, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

All tågtrafik står stilla mellan Södertälje och Stockholm och trafikverket söker nu efter felet som finns någonstans i signalsystemet på banan i Flemingsberg.

Tågen mot Malmö och Göteborg har dirigerats om och går nu över Västerås vilket kan innebära att annan trafik kan få ställas in. SL:s ersätter sina pendeltåg med bussar mellan stationerna Tumba och Huddinge.

Än så länge finns ingen prognos för när felet kan vara hittat och lagat.

– Just nu vet vi inte särskilt mycket, jag har fått information om att vi har hittat själva orsaken till felet, därför har vi ingen prognos heller, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".