12-årig pojke dödad av polis i Ohio

Polis som ryckte ut på ett larm om en pojke med en luftpistol sköt ihjäl honom. Det skriver Cleveland.com. Enligt nyhetssajten förvarnade vittnen om pojkens leksak men varningen nådde aldrig polisen.

En pojke gick runt i en park i Cleveland, Ohio och riktade sin luftpistol mot förbipasserande. En man ringde polisen och berättade om pojken. Men enligt vittnets berättelse för Cleveland.com ska han ha påpekat att pistolen troligtvis inte var riktig. Men den informationen tycks inte ha nått poliserna på plats.

En av de två poliserna som mötte pojken i parken ska ha beordrat honom att räcka upp händerna. Istället sträckte 12-åringen sig efter sin pistol. En av poliserna reagerade med att skjuta honom med två skott – varav minst ett träffade i magen.

Händelsen inträffade lördagseftermiddagen amerikansk tid – sen kväll svensk tid och har bekräftats av flera amerikanska medier.

Pojken rusades till Cleveland metro healthcenter men hans liv gick inte att rädda och tidigt på söndagsmorgonen avled han.

Just nu utreder Clevelandpolisens internenhet händelsen och enligt uppgifter till Cleveland.com ska luftpistolen inte ha haft det röda märke på pipan som visar att den inte är riktig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".