Ny attack mot stad i norra Nigeria

I norra Nigeria fortsätter terrorgruppen Boko Haram sina attacker. Staden Maiduguri skakades av två sprängningar. I det ena fallet var det en kvinnlig självmordsbombare som sprängde sig på marknaden. Det är oklart hur många som dödats och skadats.

– Jag vaknade av massiva explosioner och ljudet av tung skottlossning runt de mobila polisbarackerna...vi har lämnat vårt hus och befinner oss i bushen, vi vet inte vad som kommer att hända, säger stadsbon Umar Sada till AFP.

I förra veckan dödades 45 människor när två kvinnliga självmordbombare slog till och för ett par månader sen krävdes 15 människoliv vid en attack mot samma marknad.

Tidigare i dag attackerades staden Damaturu bland annat med raketer. Enligt vittnen ska målet för attacken ha varit några polisbaracker, men också övriga delar av staden ska ha attackerats.

I Fredags dödades minst 120 människor vid en attack i staden Kano.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".