Enligt uppgift ska Abu Bakr al-Baghdadis fru griptis av libanesisk säkerhetstjänst. TT Photo/Militant video
Enligt uppgift ska Abu Bakr al-Baghdadis fru griptis av libanesisk säkerhetstjänst. TT Photo/Militant video

IS-ledarens fru gripen vid gränsövergång

Den libanesiska regeringen uppger att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadis fru gripits på gränsen till Syrien, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt den libanesiska armén, uppger flera nyhetsbyråer som hänvisar till anonyma säkerhetskällor, ska även en son till ledaren ha påträffats vid en gränsövergång till Syrien. Han ska ha gripits tillsammans med frun.

Enligt den libanesiska tidningen As-Safir skedde det hela i samverkan med utländsk säkerhetstjänst. Kvinnan och sonen ska ha rest med ett falskt pass.

Libanesiska myndigheter har slagit till hårt mot misstänkta IS-sympatisörer den senaste tiden och landets säkerhetstjänst håller ett extra öga just på gränsövergångar.

IS har tagit stora landområden i Irak och Libanons grannland Syrien, där de har utropat ett "kalifat". Enligt flera källor, bland dem statlig irakisk tv, ska al-Baghdadi ha skadats svårt i en flygräd nära staden Falluja i Irak i början av november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".