Kenya massaker
1 av 2
Beväpnade män dödade 36 arbetare i ett stenbrott i Kenya, nära gränsen mot Somalia. Islamiströrelsen al-Shabaab har tagit på sig skulden för attacken. Foto: AP

Terrorgrupp bakom massaker i Kenya

Dödlig attack i Kenya
1:14 min

Beväpnade män har dödat 36 arbetare i ett stenbrott i Kenya, nära gränsen mot Somalia. Gärningsmännen ska ha pepprat tälten där arbetarna låg och sov med kulor, tidigt på tisdagen. 

Enligt Reuters sköts samtliga i huvudet, utom fyra personer som ska ha halshuggits. Ett vittne räknade till 36 döda kroppar. 

Islamiströrelsen al-Shabaab tog på sig skulden för attacken. I ett uttalande hette det att man avrättat 40 kenyanska "korsfarare" som ett straff för att Kenya skickat soldater till inbördeskrigets Somalia.

Terrorgruppen, som sagt att man låg bakom attacken mot köpcentret Westgate i Nairobi i fjol då minst 67 människor dödades, utlovar fler attacker, 

Enligt kenyanska Röda Korset skedde angreppet kring 1,5 mil från staden Mandera.

Förra månaden dödades 28 personer i området när al-Shabaab kapade en buss på väg till Nairobi. Sent på måndagen dödades minst en person och tolv skadades i en separat attack mot en bar i byn Wajir, som också ligger nära gränsen till Somalia. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".