Mattias Karlsson: Därför fäller SD regeringen

"Vår bedömning och förhoppning, givet att regeringens budget faller, är att vi får en reformerad budget och kanske en regeringsombildning”, skriver Sverigedemokraternas tf partiledare Mattias Karlsson på SVT Opinion.

Läs mer: Följ Ekots direktrapportering

Sverigedemokraternas tillförordnade partiledare motiverar SD:s beslut att rösta för Alliansens budget och därmed fälla regeringens budget på SVT:s debattsajt, bara några minuter efter presskonferensens slut.

Han skriver:

"I dag beslutade Sverigedemokraternas riksdagsgrupp att partiet i händelse av att partiets egen budgetmotion faller, kommer att rösta på alliansens förslag. Detta var inget lätt beslut och vi är införstådda med att vi hade fått oerhört skarp kritik oavsett vilket beslut vi fattat. Vi fattar detta beslut med omtanke om Sverige och med våra väljares intressen i främsta rummet".

Mattias Karlsson skriver också att någon måste sätta ner foten och att partiet kommer att fälla varje regering som verkar för en ökad invandring. SD. vill också att Miljöpartiet lämnar regeringen.

"I den nuvarande situationen innebär det här att vi, i händelse av att vår egen budgetmotion faller, kommer att rösta på alliansens förslag. Vi skulle således kunna arbeta för att fälla en alliansregering på samma sätt"

Enligt SD:s analys av Alliansens och regeringens budgetalternativ är det inte så mycket som skiljer budgetarna åt. Därför hoppas man att det blir en ny budget och kanske en ny regeringen efter morgondagens budgetomröstning.

"Vår bedömning och förhoppning, givet att regeringens budget faller, är att vi får en reformerad budget och kanske en regeringsombildning" skriver Mattias Karlsson på SVT Opinion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista