Alliansledarna: Tänker inte rädda Löfven

Sent på tisdagskvällen mötte Stefan Löfven (S) Allianspartierna i Rosenbadför att diskutera en eventuell räddning hans budget. Men efter en knapp timme stod det klart att Alliansen röstar på sin egen budget.

– Vi har förklarat det vi sade tidigare, att vi kommer att rösta för vår budget och att vi inte är beredda att omförhandla vår budget. Vi står fast vid att vi tycker att den är bättre för Sverige, säger Annie Lööf till TT.

– Det är bara Stefan Löfven som kan visa vägen framåt nu. Vi är inte redo att omförhandla eller splittra Alliansen, Lööf

Anna Kinberg Batra (M) vidhåller också att Alliansen röstar på sin budget.

– Inget har förändrats, säger hon efter mötet.

Enligt Göran Hägglund (KD) är det tveksamt om budgeten återremitteras under onsdagen.

– Vi har presenterat vårt förslag och kommer att rösta på det. Inget har förändrats i sak, säger KD:s Göran Hägglund.

Sverigedemokraterna meddelade under tisdagseftermiddagen att partiet vid onsdagens votering om regeringsbudgeten att ”yrka bifall till Alliansens budgetmotion”.

Det innebär att regeringens budget kommer att falla under morgondagens votering i riksdagen och Sverige befinner sig därmed i regeringskris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista