Väljare om budgetkrisen: Kan inte se någon lösning

4:30 min

Statsminister Stefan Löfvens försök att få till ett budgetsamarbete med alliansen sent igårkväll misslyckades. Senare under onsdagen kommer riksdagen att rösta om budgeten. Igår lämnade Sverigedemokraterna beskedet om att de kommer att rösta på Alliansens budget. Ekots reporter mötte oroliga väljare i Göteborg under tisdagskvällen.

– Det är ett väldigt svårt läge. Jag kan inte se någon riktig lösning på det överhuvudtaget. Något samarbete måste det finnas. Det här är ju allas ansvar, säger Rolf Steen.

– Allt som har med Sverigedemokraterna gör mig förbannad. Jag tycker inte de har i riksdagen att göra. jag har ignet förtroende för Sverigedemokraterna, men det här påverkar inte min syn på de andra partierna, säger Olivia Andersson.

– Det här kan skapa stora problem, både ekonomiska och ett extra val. Det finns risk att SD får ännu större mandat än de har idag. Det låter inte bra. Allt det här är ju på SD:s plussida. De största förlorarna är nog Moderaterna och Socialdemokraterna, säger Ahmed Abbas.

– De ställer sig utanför något parlamentariskt läge och jag tycker det är fruktansvärt. Jag trodde faktiskt att sossarna kunde få medhåll från Alliansen för att fälla SD, men det verkar inte bli så. Jag hoppas inte på nyval men det blir nog så. Det blir nyval till våren och det får vi skattebetalare betala. SD gör att politiken känns lite som när jag var liten och Bert och Ian höll (Ny Demokrati, förf. anm.) på. De blir poppis och försvinner så småningom, förhoppningsvis, säger Tobias Olsson.

– Jag förstår inte hur någon ska kunna samarbeta med Sverigedemokraterna. Nu kändes det som att det behövdes en ny regering, så fick vi det och sen blev det inte ändå, säger Anna Ide'n.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista