Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Annelill Annvik, vd för Gafs kartong
1 av 2
Annelill Annvik har tagit över efter sin mamma som vd för Gafs kartong. Foto: Anders Jelmin/Sveriges Radio
Foto: Claudio Bresciani / TT.
2 av 2
Leif Melin, professor vid Internationella handelshögskolan i Jönköping. Enligt honom kommer ungefär hälften av alla företag behöva byta ägare inom en tioårsperiod. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Företag hotas av sen generationsväxling

"Jag är rädd att våra jobb försvinner"
1:56 min

När företagare har svårt att lämna över sina bolag till nästa generation kan det leda till att företag läggs ner. Omkring hälften av alla företag beräknas behöva byta ägare de kommande tio åren.

I Värnamo har Annelill Annvik tagit över familjeföretaget Gafs kartong efter sin mamma, men hon är orolig för att generationsväxlingen i många andra företag inte fungerar.

– Vi som är den andra, tredje eller fjärde generationen är inte alltid intresserade av att ta över bolagen. Jag är väldigt rädd för när riskkapitalbolag går in och köper, för då tror jag inte att företagen kommer stanna så länge i bygden, säger Annelill Annvik, vd för Gafs kartong. 

Vad är du rädd för?

– Att våra jobb försvinner, säger Annvik. 

Äldre företagare som inte vill släppa taget om sina bolag eller barn som vill göra något annat är vanliga hinder för att få företag att leva vidare.

Professor Leif Melin på Handelshögskolan i Jönköping forskar om familjeföretag. Enligt honom kommer ungefär hälften av alla företag behöva byta ägare inom en tioårsperiod, och det blir allt vanligare att barnen går in bara som ägare och inte som aktiva företagare. Pensionsåldern för en företagare ligger ofta mellan 70 och 75 år.

– Det är inte helt bra. I rätt många företag som står inför den här processen har vi företagare med ägarmakten som är kring 70 år och barn som är över 40 eller kanske 50 år som inte har fått ansvaret. En del tröttnar på att gå och vänta och tappar intresse för företaget, säger Leif Melin. 

Den värsta utgången av misslyckade generationsskiften är att företag läggs ned, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd på organisationen Företagarna. 

– Av de företag som kommer behöva byta ägare i en nära framtid är det 30 procent av de med över tio anställda som kommer att läggas ned. Då är det arbetstillfällen som försvinner och det är en allvarlig fråga. Problemet för dem är att börja i tid, säger Ringqvist. 

På Gafs kartong i Värnamo säger även vd Annelill Annvik att det gäller att påbörja generationsskiftet i tid.

– Sker det för sent så har man inte samma glöd in i företaget, säger Annelill Annvik.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".