Annie Lööf. Foto: Pontus Lundahl/TT.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Pontus Lundahl/TT

Annie Lööf: Tvekar inte att ta matchen

Efter beskedet från statsminister Stefan Löfven om att det blir extraval nästa år, skriver Centerledaren Annie Lööf på Twitter att hon inte tvekar att ta matchen om väljarna.

"Stefan Löfven har kastat den röda handsken. Vi tvekar inte att ta matchen. Ser fram emot att möta väljarna 22/3 för ett bättre Sverige!" twittrar Centerledaren.

Enligt Expressen samlas Alliansens ledare nu för möte vid Moderaternas riksdagskansli. Annie Lööf, FP-ledaren Jan Björklund och KD:s Göran Hägglund har enligt tidningen setts gå i riktning mot kansliet inom loppet av några minuter, men när de konfronterades bad Björklund om att få återkomma.

Extravalet ska utlysas 29 december och hållas den 22 mars nästa år. Löfven motiverar tidpunkten med att det behövs tid för att förbereda ett val rent praktiskt. Tidpunkten innebär också att Moderaternas hållit sin extrastämma då, och således valt en ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".