Programledaren Johar Bendjelloul intervjuar Göran Hägglund och Tomas Tobé iP1-morgon. Foto: Hanne-Li Lundmark/Sveriges Radio.
Programledaren Johar Bendjelloul intervjuar Göran Hägglund och Tomas Tobé iP1-morgon. Foto: Hanne-Li Lundmark/Sveriges Radio.

Hägglund välkomnar tydligare budget­­­­­alternativ i extravalet

Hör hela intervjun med Göran Hägglund (KD) i P1-morgon.
5:34 min

Att väljarna i det kommande extravalet i mars får ett tydligare alternativ från de rödgröna välkomnas av Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund.

Inför riksdagsvalet i höstas gjorde Alliansregeringen ett stort nummer av att det inte fanns något alternativ till deras ekonomiska politik - de rödgröna partierna kunde inte presentera en gemensam ekonomisk politik.

Inför extravalet i mars är det annorlunda, då finns det två tydliga budgetalternativ för väljarna att ta ställning till. Det är bra, anser kristdemokraternas ledare, Göran Hägglund.

– För oss i Alliansen och för väljarna är jag säker på att det är en fördel. Vi jagade ju Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet före valet, för att få reda på vilka de var. Vilka som ville regera tillsammans och naturligtvis innehållet i deras politik, men de vägrade att ge besked.

Men det var ju också ett osäkerhetsmoment som ni spelade på. Nu kan ni inte använda det längre?

– Ja, men det är samtidigt så att när de nu har visat vilken politik de för, så handlar det ju mycket om att de gör det de, före valet, sa att de inte skulle göra. Och de gör inte det som de sa, före valet, att de sa att de skulle göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".