Brevbärare Fabian Lind
1 av 2
Brevbärare Fabian Lind delar ut till 3-400 fler hushåll nu än tidigare. Foto: Josef Björklund.
Per Mossberg, kommunikationsdirektör på Postnord
2 av 2
Per Mossberg, kommunikationsdirektör på Postnord, tycker att bemanningen just nu är optimal. Foto: Josef Björklund

Brevbärarna protesterar inför jul

"Åtta-nio hundra hushåll om dagen"
1:52 min

Med årets intensivaste period framför sig de postanställda sina röster i ett fackligt upprop. Arbetsbelastning har blivit alldeles för hög och den stress, press och oro som medarbetarna upplever riskerar att bränna ut kåren. 

Fabian Lind, brevbärare i Stadshagen i Stockholm, är en av dem som märkt att jobbet blivit slitigare.

Sa Per Mossberg, kommunikationsdirektör på Postnord. Reporter Josef Björklund.

– Tidigare har jag haft distrikt med kanske 500 hushåll, nu är alla uppemot 800-900, säger Fabian Lind.

Vad innebär det?

– Att jag måste vara och dela ut post längre, jag måste göra mer av det arbete som sliter mest på mig.

Fabian Lind har arbetat som brevbärare i åtta år och han har märkt hur schemat blivit allt mer pressat, ett konkret exempel är hur det blivit svårare att planera in matpausen.

– Man får vara ute längre än tidigare och det kan bli svårt att veta när man ska ta lunch, säger Fabian Lind.

En av anledningarna till den ökade arbetsbelastningen är enligt fackförbundet Seko de besparingar som arbetsgivaren Postnord gjort. Seko konstaterar att Postnords intäkter krymper stadigt samtidigt som företaget ska fortsätta leverera samma samhällsservice och ekonomisk vinst som tidigare, vilket vid sidan av underbemanning lett till många tillfälliga och otrygga anställningar.

Seko Postens ordförande Alf Mellström. Problemen känns igen, men har blivit värre. Sverige behöver en ny postlag anser Seko som därför startar ett upprop riktat till regering, riksdag och företagsledning.

– Stress, oro och tyvärr ibland också uppgivenhet över tappad framtidstro för företaget. Vi hoppas att det går att vända, säger Alf Mellström.

Per Mossberg, som är kommunikationsdirektör hos arbetsgivaren Postnord, säger att han är medveten om att de anställda till viss del mår sämre, det visar deras egna medarbetarundersökningar. Det ska företaget försöka ta itu med, men den pressade ekonomin gör att det är svårt att göra så mycket åt bemanningen.

– Totalt sett så är det en optimal bemanning utifrån de förutsättningar vi har, säger Per Mossberg.

Seko konstaterar att Postnords intäkter krymper stadigt samtidigt som företaget ska fortsätta leverera samma samhällsservice och ekonomisk vinst som tidigare.

Sverige behöver en ny postlag anser Seko som därför startar ett upprop riktat till regering, riksdag och företagsledning.

Målet är att få samtliga medlemmar och andra anställda i Postnord att skriva under uppropet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".