Centerledaren Annie Lööf.
Centerledaren Annie Lööf. Foto: TT.

Centerledaren Annie Lööf höll jultal

Centerledare Anni Lööf jultalade
1:17 min

Jobb och integration stod i fokus när centerpartiledaren Annie Lööf höll jultal idag. Utsatta grupper måste få en större möjlighet till jobb, sa hon.

– Arbetslösheten bland unga människor är fortfarande allt för hög. Bland nya svenskar tar det alltför lång tid, ibland flera år, att få ett jobb. Verkligheten talar sitt tydliga språk - Sverige är delat, säger Annie Lööf.

Det var en lugn och självsäker Annie Lööf som idag höll sitt jultal i Sjöfartshuset i Stockholm. Jultalet handlade till stor del om jobben och brister i integrationen. Flyktingar som kommer till Sverige måste, enligt Annie Lööf, få bättre bostäder och större möjligheter till jobb.

Hon markerade också tydligt mot de debattörer och lokala politiker inom alliansleden som talat för en minskad invandring. Enligt Lööf måste fler EU-länder göra mer för att ta emot fler flyktingar. Men Sverige ska inte göra mindre.

- Jag tillhör dem som inte kommer föra fram en politik som beskriver människor som volymer eller sätter tak för hur många människor som ska få komma till vårt land. Jag vill inte att diskussionen ska hamna där. Vår öppenhet mot omvärlden måste bestå, säger Annie Lööf.

Karolina Lek
karolina.lek@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".