LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Bertil Ericson/TT.
Var själv med och fattade beslut om extravalet. Foto: Bertil Ericson/TT
EXTRAVALET 2015

LO-basen oroad av extravalet

"Vore bra för Sverige om det här gick att lösa"
0:40 min

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson skulle helst se att det planerade extravalet ställs in.

LOs ordförande, Karl-Petter Torwaldsson, hoppas att extravalet i mars ska kunna undvikas, genom att Alliansen öppnar för samarbete. Men LO-basen säger också att han inte tror att det går att undvika ett nyval.

– Stefan Löfven var ju väldigt tydlig på presskonferensen förrförra veckan, att om det kommer något initiativ från de andra partierna, att försöka lösa det här, så är han inte motståndare till det. Och för Sveriges del, för vår ekonomis del, så vore det väldigt bra om man kunde lösa detta. Men det är väldigt låst och det är svårt att se någon väg ifrån det här extravalet.

Är det ett misslyckande om det går till extraval?

– Ja, det är alltid ett misslyckande om man inte kan få till en majoritet i riksdagen, men det är väldigt låst mellan partierna och ingen vill ju bjuda in de andra till riktiga samtal så vi får väl helt enkelt gå ut i valrörelse och vinna ett val till. Det ser vi fram emot att göra trots allt.

Karl-Petter Thorwaldsson var själv med och fattade beslutet om nyval i och med att han själv sitter i Socialdemokraternas beslutande organ, verkställande utskottet ( VU).

Förra veckan argumenterade han för att Socialdemokraterna inför extravalet bör klippa banden med Miljöpartiet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".