Amnesty Internationals logotype. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Amnesty Internationals logotype. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Skojare hackade Amnestys Facebook

Amnesty International vill inte blanda ihop sitt budskap med tatuerade bröst men det är en av många "skojbilder" som har delats på organisationens svenska Facebooksida efter att kontot blivit hackat.

– Vi har varit i kontakt med Facebook eftersom vi inte själva kan ändra på det här, men det verkar dra ut på tiden, säger Elisabeth Löfgren, pressekreterare på Amnesty International.

Sidan var hackad i flera timmar medan organisationen väntade på att Facebook skulle ge tillbaka kontrollen av kontot. Amnesty har själv kommenterat bilderna för att understryka att det inte är deras påhitt. Löfgren tror samtidigt att folk som besöker sidan förstår att den är hackad och att Amnesty International inte skulle lagt upp sådana bilder.

– Det är möjligt att någon tycker att det här är jätteroligt men det tycker inte vi. Men vill man vara ute i sociala medier får man ta vissa risker och vi är väl inte de första i världshistorien som blir hackade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".