Maia Persson Löfgren, Ryssland, Putin
1 av 3
Sveriges Radios korrespondent på plats innan Putins tal. Foto: Maia Persson Löfgren/SR
Ryssland, Putin
2 av 3
Foto: Maia Persson Löfgren/SR
Ryssland, Putin
3 av 3
Foto: Maia Persson Löfgren/SR

Direkt: Putins årliga presskonferens - mitt i ekonomiska stormen

I över tre timmar höll president Vladimir Putin sin stora årliga presskonferens framför en stor skara journalister och Ekots korrespondent Maria Persson Löfgren var på plats. Men Putin gav inga besked om några åtgärder för att förhindra rubelns fall.

– Helt klart är den nuvarande situationen i huvudsak orsakad av externa faktorer, sade Vladimir  Putin.

Sedan årsskiftet har rubelns värde halverats i jämförelse med dollarn. Men Putin var positiv och menar att rubeln kommer att återhämta sig till våren.

– Ryssland kommer att gå starkare ur krisen, sade han.

Putin fortsätter även att hävda att Ryssland inte är inblandade i konflikten i Ukraina. Det är väst som försöker tämja den ryska björnen, sade den ryske presidenten under sin stora årliga presskonferens.

– Så fort de har dragit ur dess klor och tänder, kommer inte björnen att behövas alls. De kommer att göra en uppstoppad attrapp av den, säger han, enligt AFP.

Putin ”Försvarar ryska ’frivilliga’ i Ukraina och anklagar ukrainska makthavare för att vägra förhandla”, skrev Maria Persson i Ekots direktrapportering under presskonferensen.

– Vi antar att krisen blir löst förr eller senare, ju fortare desto bättre, sade president Vladimir Putin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".