Flera barn hittades mördade i en förort till staden Cairns. Foto: Graeme Bint/TT.
Flera barn hittades mördade i en förort till staden Cairns. Foto: Graeme Bint/TT.

Åtta barn ihjälhuggna i Australien

"Det är ett obeskrivligt brott"
1:19 min

Australien skakas återigen av ett brutalt våldsdåd. Åtta barn har hittats döda i en förort till staden Cairns i norra Queensland. Enligt uppgifter i lokala medier ska barnen ha blivit ihjälhuggna.

Barnens kroppar hittades i en bostad i förorten Manoora, dit polisen larmats efter uppgifter om en svårt skadad kvinna. Barnen är mellan 18 månader och 15 år gamla, skriver polisen i Queensland i ett uttalande.

Ingen misstänkt har gripits, men enligt polisen föreligger ingen fara för allmänheten.

– Det finns ingen anledning för allmänheten att vara orolig, förutom det faktum att det är en väldigt, väldigt tragisk händelse, säger Bruno Asnicar vid Queenslandpolisen på en presskonferens.

En 34-årig kvinna,som enligt medieuppgifter är barnens mamma, skadades också vid händelsen. Hon är inte misstänkt för något brott. Kvinnans grannar har beskrivit henne som stolt och väldigt beskyddande när det kom till hennes barn.

– Hennes tillstånd är stabilt. Hon hjälper oss i utredningen, säger Bruno Asnicar.

Det finns även uppgifter som tyder på att barnens styvfar tagits till sjukhus efter händelsen. Polisen har sagt i ett uttalande att de fortfarande är i ett tidigt skede och att ingen ännu är misstänkt för något brott, det rapporterar The Australian.

Premiärminister Tony Abbott beskriver nyheten som "hjärtskärande".

– Alla föräldrar kAlla föräldrar änner en gastkramande sorg över vad som hänt. Det är ett obeskrivligt brott. Detta är prövande dagar för vårt land, säger han enligt AFP.

Australien har den senaste veckan skakats av en rad grova våldsbrott. I måndags dödades tre personer, inklusive gärningsmannen, när den 50-årige Man Haron Monis gick in på ett kafé i centrala Sydney och tog 17 personer som gisslan.

På torsdagen greps en man i Melbourne, misstänkt för att ha strypt sina två döttrar, tre och fyra år gamla, rapporterar AFP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".