Olycka med sopbil i centrala Glasgow. Foto: TT
Olycka med sopbil i centrala Glasgow. Foto: TT

Kaos när sopbil skenade i Glasgow — sex döda

Sex personer uppges ha dödats efter att en sopbil kraschat in i fotgängare mitt under julhandeln vid George Square i skotska Glasgow, rapporterar Sky News.

Minst sex personer uppges ha dödats efter att en sopbil kört in i fotgängare mitt under julhandeln vid George Square i skotska Glasgow. Dessutom ska ett stort antal personer ha skadats.

Ambulanser, polis och brandkår har anlänt till platsen och torget och vägarna intill har spärrats av. En pub har utrymts för att fungera som samlingscenter för oroliga anhöriga.

 Det är oklart vad som fick föraren till sopbilen att tappa kontrollen, köra upp på trottoaren för att sedan krascha in ett hotell vid torget.

– Sopbilen slog omkull människor som käglor, där var två små barn, en bebis i en barnvagn... Det var fruktansvärt, så hemskt, den bara fortsatte tills den stoppades av byggnaden, säger ett ögonvittne, som beskriver det som "en scen från 11 september", till Sky News.

Lauren Gilmore, som var ute för att julhandla, beskriver hur hon hörde ljudet av en kraftig krasch och såg hur människor kom springande i riktning mot torget, skrikande.

– Jag gick ut för att se vad som pågick och det var fullständigt kaotiskt. Folk grät, människor hade blod rinnande från ansiktet, det var verkligen ingen vacker syn några dagar före julafton, säger hon till Sky News.

Enligt en av poliserna på platsen ska föraren ha förts till sjukhus.

Det är andra året i rad som en allvarlig olycka inträffar i Glasgow, inte långt före jul. Den 29 november förra året kraschade en polishelikopter genom taket till en pub, med tio dödsoffer som följd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".