dödsskjutning, St Louis
Foto: TT

Förnyad oro efter skott i Berkeley

Sammandrabbningar har brutit ut mellan polis och demonstranter i St Louis, efter att en polis skjutit en svart tonåring. Skottlossningen inträffade i Berkeley som ligger intill Ferguson där tonåringen Michael Brown sköts i augusti.

Händelsen utspelade sig vid en bensinstation på tisdagskvällen lokal tid. Enligt polisen drog 18-åringen fram ett vapen då en polisman skulle konfrontera honom och ytterligare en ung man.

– Med rädsla för sitt eget liv avlossade Berkeley-konstapeln flera skott mot vederbörande, som fick dödliga skador, sade polistalesmannen Brian Schellman, skriver BBC.

Vissa vittnen hävdade dock att polisens händelsebeskrivning inte stämde, enligt lokala medier. Den dödade tonåringen uppgavs vara Antonio Martin, enligt pojkens mor.

– Hans flickvän sade att polisen bråkade med dem, sade modern Toni Martin, skriver AFP.

Lokala myndigheter, som planerar en presskonferens senare, påstods ha en videoinspelning av händelsen från en övervakningskamera.

Runt 100 demonstranter samlades vid platsen tidigt på onsdagen och efter att spänningarna ökat använde polisen pepparspray för att skingra folkmassan, uppger AFP.

Demonstrationer har pågått i veckor sedan den svarta tonåringen Michael Brown sköts av polis i augusti. Brown var obeväpnad när han sköts och hans död ledde till protester som eldades på efter att en åtalsjury beslutat att inte väcka åtal mot polisen som sköt.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".