Snö, halka, trafik´.
Foto: TT

Varning utfärdas för snöoväder ikväll

SMHI varnar för snöoväder i Uppland på julaftonens eftermiddag och kväll och dagen därpå i norra Lapplandsfjällen. I söder har det i dag inträffat flera halkolyckor trots plusgrader i luften.

– Även om det är plusgrader i luften så kan våta vägbanor vara så kalla att det blir halt. Så var det också då jag for till jobbet i dag, säger Therese Fougman, jourhavande meteorolog på SMHI i Norrköping.

Trafikverket varnar för fläckvis frosthalka i ett brett bälte från norra Halland och södra Västra Götaland österut till södra Kalmar län, Blekinge och norra Skåne.

Trots att det snöväder som i natt dragit över Västernorrland börjat röra sig söderut mot norra Uppland, ser det fortfarande ut som om enbart norrlänningarna får en riktig jul med snö och kyla medan regn och plusgrader fortsätter att dominera i söder. Det avspeglar sig också på vägarna.

– Vintervägar i norr grönt i söder, helt enkelt, konstaterar Monica Näslund på Trafikverket. Med tanke på alla skiftande väglag manar hon alla till lugn och försiktighet i vägtrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".