Pakistansk talibanledare dödad

Pakistans säkerhetstjänst, ISI, säger sig ha dödat en pakistansk talibanledare, misstänkt för inblandning skolmassakern i Peshawar den 16 december då 150 människor, däribland 134 skolbarn, dödades

Talibanledaren, kallad "Saddam", dödades natten till fredag i Khyber-området mellan gränsen till Afghanistan och Peshawar i norra Pakistan.

Den pakistanska talibanrörelsen, Tehreek-e-Taliban i Pakistan, TTP, har tidigare tagit på sig skulden för skolmassakern i Peshawar.

"Saddam" och hans medarbetare har varit inblandade i flera attacker den senaste tiden mot pakistanska säkerhetsstyrkor, enligt pakistanska myndigheter.

Efter den blodiga attacken mot skolan har pakistanska militären genomfört en rad tillslag mot vad den beskriver som terrorister. Pakistan har även återigen börjat avrätta fångar, som dömts till döden för terroristbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".