Poliser samlade på en väg. Foto: Thomas Samson/TT.
1 av 3
Fransk polis på plats i Dammartin-en-Goele. Foto: Joel Saget/AFP.
2 av 3
Fransk polis på plats i Dammartin-en-Goele. Foto: Joel Saget/AFP.
Fransk insatsstyrka flyger över Dammartin-en-Goele. Foto: Joel Saget/AFP.
3 av 3
Fransk insatsstyrka flyger över Dammartin-en-Goele. Foto: Joel Saget/AFP.

Nya offer i terrorns Paris

Nya våldsamheter håller ett hårt grepp om Paris när jakten på de misstänkta terroristerna är inne på tredje dagen. Nya dödsoffer kan ha krävts och flera människor hålls som gisslan. Parisbor uppmanas hålla sig inne. Några skyldiga har ännu inte gripits.

Följ senaste nytt om dramat: Ekot direktrapporterar

Omkring 90 000 människor deltar i jakten, som pågått sedan i onsdags när tolv människor dödades vid attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo.

I Dammartin-en-Goële nordost om Paris, där jakten på gärningsmännen pågått, togs under förmiddagen en person som gisslan av de misstänkta männen.

Kort före händelsen ska gisslantagarna ha kapat en bil i området, som enligt fransk polis nu ska vara omringat. Frankrikes nationella insatspolis styr insatsen.

Enligt den franska regeringen är det ”nästan säkert” att gisslantagarna är de två bröder som misstänks för terrorattacken  i onsdags.

Strax efter lunchtid kom uppgifter om ytterligare ett gisslandrama i Paris. En beväpnad man, som tros ha skjutit ihjäl en kvinnlig polis i går, ska ha tagit minst fem personer som gisslan i en judisk butik.

Två personer uppges vara ihjälskjutna i gisslandramat i butiken. Polisen har senare dementerat uppgifterna. Den beväpnade mannen ska ha en kvinnlig medhjälpare. Polisen har släppt bilder på de två misstänkta.

Dramatiken i Paris innebär att flera tunnelbane- och spårvagnslinjer stoppats. Närvaron av poliser är omfattande, flera områden i staden hålls avspärrade och skolor har isolerats eller evakuerats.

Polisen har uppmanat journalister att inte filma de områden där dramatiken pågår, eftersom det finns en risk att bilderna kan hjälpa de misstänkta gärningsmännen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".