Hayat Boumeddiene, paris, terror
26-åriga Hayat Boumeddiene eftersöks av polis misstänkt för inblandning i terrordåden i Paris. Foto: TT

Jakten fortsätter i Paris

Eftersökta kvinnans inblandning är oklar
0:57 min

Gisslandramat i Paris är över, men fortfarande pågår jakten på eventuella medhjälpare till de tre attentatsmän som igår sköts ihjäl av polis. Bland andra den 26-åriga Hayat Boumeddiene, som uppges vara flickvän till den man som tog gisslan i en butik i östra Paris.

Hayat Boumeddienes inblandning i de skräckscener som igår utspelade sig i Paris är oklar. Hennes pojkvän, 32-åriga Amedy Coulibaly, sköts till döds när säkerhetsstyrkorna stormade den judiska matbutik där han tagit 15 som gisslan.

Det spekuleras i om Boudmedienne kan ha befunnit sig i matbutiken, men lyckats fly i kaoset, det är dock inget som myndigheterna bekräftat. Polisen hoppas att hon kan vara nyckeln till att spränga en större terrorcell, men samtidigt är det oklart hur samordnade paret egentligen var med bröderna Kouachi som misstänks för massakern på tidningen Charlie Hebdos redaktion.

Både Coulibaly och en av bröderna talade med fransk tv innan de sköts ihjäl. Coulibaly hävdade då att dåden var synkroniserade, och att han företräder extremistgruppen IS. Kouachi sade dock att dåden finansierats av "al-Qaida i Jemen".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".