Flicka sprängde sig själv i Nigeria - 19 befaras döda

I nordöstra Nigeria har ytterligare ett självmordsattentat krävt många människoliv. Många befaras döda efter att en flicka i 10-årsåldern utlöste sin bombväst på en marknad i staden Maiduguri.

Den kraftfulla explosionen inträffade vid 12.40 på lördagen. Marknadsplatsen där den unga flickan ska ha sprängt sig själv i luften var full av människor.

De första rapporterna gjorde gällande att minst 10 personer dött i samband med attacken, men siffran befaras stiga och nyhetsbyrån AFP rapporterar om att uppåt 19 personer ska ha omkommit och 18 ska ha skadats.

Efter den senaste veckans attacker från Boko Haram, som krävt flera hundra människoliv, har nu nigerianska trupper inlett en motoffensiv med soldater på marken och stridsflyg.

Det kan rent av handla om tusentals människor som fått sätta livet till. I går rapporterade SVT att människorättsorganisationen Amnesty International befarar att Boko Haram kan ha genomfört sin blodigaste attack någonsin.

För en vecka sedan, 3 januari, ska extremistgruppen ha dödats upp emot 2 000 människor i en attack mot staden Baga, även den i Nigerias nordöstra delar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".