terror paris charlie hebdo hayat 26åring
Foto: TT

Terrormisstänkta kvinnan kan ha lämnat Frankrike

Den terrormisstänka kvinnan Hayat Boumeddiene kan ha lämnat Frankrike och tagit sig till Syrien. Uppgifterna är ännu obekräftade, men enligt en poliskälla ska Boumeddiene lämnat Frankrike för över en vecka sedan.

Poliskällan citeras av nyhetsbyrån AFP och tidingnen Le Figaro. Enligt nämnda polis ska hon för åtta dagar sedan ha lämnat frankrike via Spanien och Turkiet och ska nu finnas i Syrien.

Hayat Boumeddiene hade en långvarig relation med Amedy Coulibaly som dödades vid upplösningen av gisslandramat i en judisk butik i Paris i går, och hon misstänktes för medskyldig till mord på en trafikpolis i onsdags.

Fem personer som hållits frihetsberövade efter attentaten i Frankrike tidigare i veckan släpptes i helgen. Det ska vara personer med någon form av relation till de två bröderna som begick dåden. Bland annat ska frun till den ena av dem, finnas bland de släppta enligt en källa inom rättsväsendet som Le Figaro rapporterar om.

Det var ett Frankrike i sorg som i dag samlades i en rad olika städer. Fler än 700 000 människor beräknas ha manifesterat mot våld och för demokrati och för att hedra terrorismens offer.

I morgon väntas en stor manifestation äga rum i Paris med ledare för många länder, däribland Sveriges statsminister Stefan Löfven. Fler än 5 500 poliser och militärer ska då finnas på gatorna i Paris.

Relaterat

Mer om Attacken mot Charlie Hebdo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".