Attack mot dagstidning i Hamburg

Den tyska dagstidningen Hamburger Morgenpost i Hamburg, som publicerat satirtidningen Charlie Hebdos teckningar föreställande profeten Muhammed, har attackerats.

– Stenar och ett brinnande objekt kastades in genom fönstret. Två rum på bottenvåningen skadades men elden kunde släckas snabbt, säger en polis till nyhetsbyrån AFP.

Attacken skedde omkring klockan 2.30 i natt. Två personer har gripits och en utredning har inletts.

I dag väntas en massmanifestation för frihet, kallad "den republikanska marschen", samla över en miljon människor — inklusive flera världsledare — i Frankrikes huvudstad Paris. Detta fyra dagar efter att två bröder tog sig in på Charlie Hebdos redaktion i staden och sköt ihjäl tolv personer i vad de beskrev som en hämndattack för profeten.

I fredags ägde två gisslandraman rum i Parisområdet, med koppling till massmordet på Charlie Hebdo. Totalt dödades 17 människor under de dramatiska dagarna, samt bröderna och ytterligare en gisslantagare som sköts av polis.

Efter attacken mot Charlie Hebdo har Hamburger Morgenpost publicerat tre satiriska teckningar och rubriken "Så här mycket frihet måste vara möjlig".

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista