Många fortfarande utan ström efter stormen

Drygt 9000 hushåll är fortfarande utan ström efter stormen Egon som drog förbi under helgen. dessutom saknar 1000 hushåll ström efter en brand i ett ställverk.

Det är framförallt hushåll i Västra Götaland och Jönköpings och Kalmar län som är strömlösa. I Jönköping, Aneby och Bodafors öppnas nu servicekontor för de som fortfarande är utan ström efter stormen Egon.

I Halland är många av Fortums abonnenter i Kungsbacka utan el sedan ett ställverk börjat brinna. Minst 1000 hushåll berörs. Det beror inte på stormen utan en brand i ett ställverk i Varla. Genom omkopplingar kan strömmen komma tillbaka etappvis, enligt Fortum. 

Det är även störningar i tågtrafiken, bland annat mellan Ängelholm och Halmstad. Det är saltvatten från havet som blåst upp och gjort att kontaktledningarna inte fungerar normalt. Ledningarna ska nu spolas rena. Under tiden ersätter bussar på linjen. Inte förrän klockan 12 på måndagen beräknas tågen rulla där igen.

På flera vägar inom Västra Götaland rådde det igår fortfarande kraftig begränsad framkomlighet efter stormen Egon som drog förbi under helgen. Här kan du läsa om det senaste vad gäller trafikläget från Sveriges Radios trafikredaktion. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".