Polis och räddningstjänst på plats utanför det företag i Göteborg som fått brev med pulver i. Foto: P4 Göteborg
Polis och räddningstjänst på plats utanför det företag i Göteborg som fått brev med pulver i. Foto: P4 Göteborg

Polisen kartlägger brev med vitt pulver

Polisen om pulverbreven
1:27 min

En uppsjö brev med vitt pulver i har skickats till företag och myndigheter den senaste veckan. Nu kartlägger polisen försändelserna och säger att de inte kan utesluta samband mellan dem.

Larmen om pulver i brev sprider sig.. Det kommer idag ytterligare larm om brevförsändelser med okänt vitt pulver.

Idag var det ett företag i centrala Göteborg som fick ett brev med ett misstänkt pulver i och fyra personer fick tas om hand efter att ha varit i kontakt med pulvret.
Peter Adlersson är polisens presstalesman på Polisen i Västra Götaland.

– Vi har tagit hit bombtekniker, räddningstjänsten har sina styrkor här här och de här fyra som har kontaminerats av det här genomgår en sanering.

Vad misstänker ni att det här är?

– Innan vi vet tar vi det här på största allvar. Vi vet ju inte alls vad det här är för någonting. Det var ju flera liknande fall runtom i Sverige igår.

Larmen om pulverbrev har kommit från Stockholm, Umeå, Gällivare, Malmö och Helsingborg. Inga besked har ännu kommit om vad det är för pulver i breven. Men det går inte att utesluta ett samband mellan breven, enligt polisen.

– Vi håller på med en kartläggning av vad som hänt de här senaste veckorna och vad det är för pulver vi pratar om. Det är inte färdiganalyserat i alla fall, säger Bert Olofsson som är chef för polisens nationella bombskydd i Stockholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".