Terror, Paris, Frankrike
En ung tunisisk muslim som inte läser Charlie Hebdo, är ändå Charlie, terrorism är barbari, säger han. Foto: Margareta Svensson/Sveriges Radio

Räder och förhör i terrorns Paris

Tolv människor uppges ha gripits i natt i olika förorter till Paris med anledning av förra veckans terrordåd mot bland annat satirtidningen Charlie Hebdo.

De gripna, nio män och tre kvinnor, ska frågas ut om "möjligt logistiskt stöd" till gärningsmännen, i synnerhet rörande vapen och fordon, uppger en källa inom rättsväsendet för nyhetsbyrån AFP.

Insatser pågår fortfarande i Montrouge där Amedy Coulibaly, som i fredags tog gisslan i en butik och som dödades när polis stormade butiken, i förra veckan sköt ihjäl en polis. Räder görs även i Gigny, där Coulibaly växte upp, samt i Fleury-Merogis söder om Paris och i Epinay-sur-Seine, norr om staden, skriver bland andra Le Figaro.

17 människor samt de tre gärningsmännen miste livet i förra veckans attacker som lamslog Frankrike.

USA:s utrikesminister John Kerry besöker i dag Paris och håller överläggningar med president François Hollande samt med sin kollega Laurent Fabius. USA har fått kritik för att man inte skickade en högre tjänsteman till förra söndagens jättemanifestation för frihet och yttrandefrihet i Paris, då världsledare som tyske Angela Merkel och brittiske David Cameron gick arm i arm. Kerry ska ha sagt till Fabius att han var på resa i Bulgarien och Indien och att det var skälet till att han inte kunde delta i manifestationen

Senare i dag väntas Kerry lägga ner kransar vid Charlie Hebdos lokaler och vid den affär där Couilbaly höll gisslan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".