Poliser under razzia i Berlin. Foto: TT/AP
Poliser under razzia i Berlin. Foto: TT/AP

Två terrormisstänkta gripna i razzia i Berlin

Tysk polis uppges ha gripit två män i en stor insats mot misstänkta terrorister i Berlin. Det rapporterar vår korrespondent från Berlin.

Enligt tyska medier deltog omkring 250 poliser i razzian.

Det var tidigt nu på morgonen som Berlinpolisen slog till mot elva lägenheter i två stadsdelar i Berlin.

Man grep två män, 41 och 43 år gamla, som nu misstänks för att ha förberett terror dåd i Syrien, genom att värva anhängare till IS och finansiera resor till Syrien.

Dock finns i nuläget inga konkreta misstankar för att de två gripna skulle planerat att slå till i Tyskland.

Enligt polisen var 41-årigen en självutnämd ledare för en liten grupp sammansluten grupp islamister i stadsdelen Wedding.

Igår gjordes också ingripanden mot islamister i två andra tyska städer,Wolfsburg och Pforzheim. I Wolsburg greps en 26-årig man som återvänt efter att ha stridit för IS.

Wolfsburg har den senaste tiden hamnat i myndigheternas blickfång, där anses en stor grupp återvändare och många radikaliserade unga muslimer finnas.

Enligt den tyska säkerhetspolisen har 550 radikala islamister från Tyskland åkt till Syrien och eller Irak för att strida från IS. Ca 180 av dem har återvänt.

Den tyska gruppen salafister har också ökat kraftigt de senaste åren och ligger nu kring 7000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".