Anti-terroräden i belgiska staden Viviers slutade med att två av de misstänkta sköts till döds av polis och den tredje greps.
Anti-terroräden i belgiska staden Viviers slutade med att två av de misstänkta sköts till döds av polis och den tredje greps. Foto: TT

Hjärnan bakom belgisk terrorcell kan vara gripen

Fyra personer har gripits i Grekland där polisen misstänker att de har anknytning till den terrorcell som avslöjats i Belgien.

Bland de fyra gripna finns en person som "överensstämmer med beskrivningen" av den misstänkta samordnaren och finansiären av gruppen, enligt uppgift från poliskällor till lokala medier. Polisen arbetar med att reda ut om det verkligen är den misstänkta hjärnan bakom gruppen.

I torsdags sköts två män ihjäl under en räd i staden i Verviers i östra Belgien. Enligt polisen tillhörde männen en cell som planerade en storskalig terrorattack.

Fem av de 13 personer som gripits i Belgien under de senaste dygnens polisräder är formellt anklagade för terrorbrott. Enligt åklagare har de gjort sig skyldiga till "deltagande i en terrorgrupps aktiviteter".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".