Olycksplatsen på rv 50 vid Mogetorp.
Olycksplatsen på rv 50 vid Mogetorp. Foto: John Hall.

Man anhållen efter dödsolycka

En lastbilschaufför är anhållen efter en dödsolycka på riksväg 50 i Örebro. Och snöovädret har orsakat många trafikolyckor i södra Sverige.

Den man som misstänks ha orsakat dödsolyckan på riksväg 50 vid Mogetorp är nu anhållen för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Mannen som nu vårdas på sjukhus tappade kontrollen över lastbilssläpet som gled över i motsatt körfält och träffade fronten på den lastbil som stod längst fram i kön.

Trafiken var vid tillfället stoppad på grund av en singelolycka i norrgående riktning. Räddningstjänstens fordon och ambulansen som redan var på plats träffades också av det skenande släpet.

Körfältet i södergående riktning är fortfarande avstängt på grund av bärgningsarbete och förväntas öppnas först kl 04.00.

Snöovädret har under dagen orsakat flera olyckor, bland annat var E6:an utanför Torrekulla söder om Göteborg avstängd under eftermiddagen efter att en lastbil och en personbil kolliderat. Likaså inträffade en olycka utanför Borlänge och två i Jönköpingstrakten, alla utan personskador.

Väglaget beskrivs som halt och besvärligt. Ett snöområde som sträcker sig från Kalmar upp över Östergötland, Svealand och Dalarna mattas under kvällen av och rör sig norr ut. En till fem centimeter nysnö, lokalt någon mer. Under morgondagen fortsätter snöande i södra Svealand men avtar under förmiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".