Abed Rabbo Mansour Hadi, president i Jemen. Foto: TT
Abed Rabbo Mansour Hadi, president i Jemen. Foto: TT

Jemens president tänker avgå

Jemens president Abed Rabbo Mansour Hadi meddelar nu att han tänker avgå, rapporterar nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till en regeringskälla. Samtidigt vägrar det jemenitiska parlamentet att godta presidentens avskedsansökan.

Talmannen för parlamentet i Jemen ska ha kallat till ett sammanträde i parlementet, som ska hållas i morgon, enligt en källa till nyhetsbyrån AFP.

Tidigare i dag meddelade regeringen i Jemen att den tänker avgå, och premiärminister Khaled Bahahs avskedsansökan kom efter ett möte mellan ett FN-sändebud, representanter från houitrebellerna och andra politiska fraktioner i landet.

Det har varit oroligt i Jemen den här veckan efter att houthirebellerna i tisdags intagit presidentpalatset i huvudstaden Sanaa. Om Hadis avgång nu är ett faktum så innebär det även att USA förlorar en av nyckelpersonerna i dess kamp mot terrornätverket al-Qaida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".