New Yorks borgmästare Bill de Blasio håller fast vid att åtgärderna inför snöstormen var rätt proportionerade. Foto: Seth Wenig/TT.
New Yorks borgmästare Bill de Blasio håller fast vid att åtgärderna inför snöstormen var rätt proportionerade. Foto: Seth Wenig/TT.

Försvarar nedstängningen

New Yorks borgmästare gör gemensam sak med myndigheter och meteorologer, och försvarar beslutet att i stort sett stänga USA:s största stad inför snöstormen Juno.

Effekterna av ovädret blev inte alls så svåra som man trodde att de skulle bli. New Yorks borgmästare Bill de Blasio menar att planeringen måste bygga på att säkerheten sätts främst och tycker inte att han tog i för mycket när han varnade för extremväder.

Nu har New York börjat att återgå till det normala. Biltrafik, bussar och tunnelbanor rullar, och på teatrarna vid Broadway ges nya föreställningar.

I dag öppnar även skolor och offentliganställda kan återgå till sina jobb. Däremot är det fortfarande mycket snö och mycket hårda vindar längre norrut, i de delstater som utgör New Engand. Bland annat i Boston i Massachussetts har det fallit mer än en halv meter snö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".