Viking Line
Foto: TT

Åtta svenskar gripna för våldtäkt

"Männen ska ha våldtagit kvinnan tillsammans"
1:08 min

Åtta svenska män har gripits misstänkta för våldtäkt, uppger flera medier.

Den finska polisen har gripit sex svenska män misstänkta för våldtäkt på en kvinna ombord på en Finlandsfärja. Ytterligare två män har gripits här i Sverige och sitter nu anhållna på Södermalm i Stockholm, där Ove Hagdahl är stationsbefäl:

– Vi sköter ju den här än så länge. Men det kommer läggas över på sexualbrottsutredningen i morgon. Det är en våldtäkt de är anhållna för, säger Ove Hagdahl.

Våldtäkten på kvinnan, som är i 45-årsåldern, ska ha skett ombord på Viking Line-färjan Amorella natten till igår, lördag. Totalt är åtta män anhållna. Fem av dem sitter hos polisen i Åbo, en i Mariehamn och två i Stockholm.

Männen är i 20-årsålderns och misstänks för att tillsammans ha våldtagit kvinnan i en hytt ombord på Finlandsfärjan. Enligt Aftonbladet ska det finnas vittnen till händelsen. Samtliga inblandade är hemmahörande i Sverige, och därför kommer hela utredningen att flyttas över hit, säger Ove Hagdahl på Södermalmspolisen.

– Det kommer att bli Sverige sen. Alla ska ju tydligen vara skrivna i Sverige, så det kommer bli så. Men vi vet inte hur lång tid det kommer att ta, det sker ingen ändring i dag. Det blir internationella åklagarmyndigheten som sköter det här, säger Ove Hagdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".