Helle Klein
1 av 2
Helle Klein. Foto: Beatrice Janzon/SR
Özz Nujen och Sarah Dawn Finer
2 av 2
Özz Nujen och Sarah Dawn Finer. Foto: Beatrice Janzon/SR

Svenska kyrkan i Paris stod upp för kärleken

"Vi hör ihop inom de olika religionstraditionerna"
1:43 min

Det var fullsatt i Svenska Kyrkan i Paris i dag när Sveriges Radio och flera andra svenska medier sände en mässa med budskap mot splittring och hat efter terrorattentaten i Paris som dödade 17 personer.

"Med kärlek från Paris" hette mässan. Judendom, islam och kristendom var representerade. Så här sa komikern Özz Nujen som deltog efteråt till vår korrespondent.

– Jag blev jätteglad, efteråt för jag var jättenervös innan på hur det skulle tas emot och hur det skulle bli. Men nu är jag jätteglad, det är nog den finaste gudstjänst som jag varit med på, säger Özz Nujen.

Varför var det viktigt att vara med?

– Det är viktigt att enas och förenas under svåra tider, och inte bara när det går bra och visa upp kärleken och gemenskapen som vi kan ha, säger Özz Nujen.  

Sarah Dawn Finer sjöng stämningsfullt och svenskar bosatta i Paris trängdes för att få plats här i Svenska kyrkan nära Triumfbågen. Flera direktsändande bussar stod utanför tegelkyrkan och poliser hade en säkerhetskontroll. Prästen och chefredaktören Helle Klein deltog också.

– Det är jätteviktigt att manifestera för att kärleken är starkare än hatet och att vi hör ihop som människor. Jag tror att det är jätteviktigt att se hur vi hör ihop inom de olika religionstraditionerna, men även dem som inte har någon tro måste vi får med, säger Helle Klein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".