Militärer utanför det judiska centret Nice, i södra Frankrike. Foto: TT
Militärer utanför det judiska centret Nice, i södra Frankrike. Foto: TT

Attack mot vaktande militärer vid judiskt center i Nice

Särskilda terroristutredare har tagit över utredningen
1:04 min

I Nice i södra Frankrike har tre militärer som vaktar ett judiskt center attackerats och knivhuggits i dag. Polisen utreder om det är ett nytt terroristdåd.

Attacken skedde mitt i Nice. Militärerna fick skador i ansiktet och på armar.

Särskilda terroristutredare i Paris har tagit över utredningen. Mannen som gick till attack greps direkt. Hans kniv var stor och avsikten antagligen att döda, enligt polisen.

-- Mannen har förhörts, enligt Marcel Authier vid polisen.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen för bland annat stölder och våldsbrott. Han ska ha sänts ut från ha Turkiet för bara en vecka sen eftersom det fanns misstankar om att han tänkte strida med militanta jihadister i Syrien, rapporterar franska medier. Han förhördes då av fransk polis.

Ytterligare en person förhörs nu efter attacken mot militärerna. Vid flera terroristattentat i Frankrike har poliser, militärer och judar attackerats. Militärerna som attackerades idag är en del av de stärkta säkerhetsåtgärderna efter attentaten i Paris i början av januari som krävde 17 människoliv. Beatrice Janzon, Paris.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".