Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Foto: TT
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Foto: TT

Kinberg Batra vill att M-stämman tar upp anhöriginvandring

"Måste se över regelverket"
0:49 min

På M-stämman i höst vill partiledaren Anna Kinberg Batra diskutera skärpta försörjningskrav för de som tar hit sina anhöriga. Hon ger därför i uppdrag till en arbetsgrupp i partiet att titta på hur skärpningen ska se ut.

– Det finns redan försörjningskrav, men de omfattar bara ungefär en procent. Då måste vi se över hur regelverket både tillämpas och se ut. Syftet är att fler ska komma i egenförsörjning. Det är att försörja sig själv och komma in i samhället med jobb som är nyckeln till bättre integration, säger Anna Kinberg Batra.

Hur ska det skärpta försörjningskravet se ut?

– Nu ger jag en arbetsgrupp, som Elisabeth Svantesson leder (Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, reds. anm.), i uppdrag att titta på hur vi kan få fler i arbete och fler i egenförsörjning. Hon kommer att återkomma senare under året. Jag tror inte att det finns några enkla svar och det skulle vara oseriöst av mig att ge tvärsäkra besked i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".