Oklart om amerikansk IS-gisslan dödats

I Syrien uppges en 26-årig amerikansk kvinna, som suttit som gisslan hos terrorgruppen IS sedan sommaren 2013, har dödats.

Enligt IS ska kvinnan ha dödats i samband med bombningar som jordanskt stridsflyg genomfört mot den syriska staden Raqqa under fredagen. Amerikanska myndigheter har dock inte bekräftat uppgifterna, och Jordaniens utrikesminister kallar uppgifterna för ett gammalt sjukt trick från terrorister.

Uppgifterna från IS, om att den 26-åriga kvinnliga hjälparbetaren skulle ha dött i samband med flygattacken i Raqqa, kom under fredagskvällen från organisationen Site intelligence group som jobbar med att bevaka extremistiska rörelser.

Utrikesdepartementet i USA har inte kunnat bekräfta uppgifterna, rapporterar flera nyhetsbyråer. De har ännu inte tagit del av några bevis för det som IS påstår. Jordaniens utrikesminister, Nasser Judeh, avfärdar uppgifterna om att kvinnan ska ha dödats i attacken.

– Ett gammalt och sjukt trick som terrorister har använt i årtionden, skriver Judeh på twitter, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".