Martin Kinnunen
Martin Kinnunen. Foto: TT

SD-ledamot misstänkt för skattebrott

”Ingen husrannsakan har gjorts”
0:35 min

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Martin Kinnunen och ytterligare minst en person är misstänkta för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. En förundersökning pågår hos Ekobrottsmyndigheten. Det uppger TV4:s Nyheterna i kväll.

På Ekobrottsmyndigheten bekräftar man Tv4:s uppgifter och uppger att husrannsakningar har gjorts och förhör genomförts. I morgon kommer åklagaren i ett pressmeddelande redogöra för läget i utredningen.

– Min inställning är att jag är oskyldig, jag förnekar de här brotten, säger Martin Kinnunen till TT.

De misstänkta brotten ska ha begåtts i samband med att Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson, Erik Almqvist, tvingades lämna sina uppdrag i partiet efter den så kallade Järnrörsskandalen. Han ska då ha fått ut stora belopp i ersättning och de pengarna kan ha bokförts felaktigt, enligt TV 4.

– Som firmatecknare är jag naturligtvis ansvarig för den redovisning vi lämnar till Skatteverket. Samtidigt är det viktigt att påpeka att all ekonomisk administration den här perioden sköttes av en extern konsult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".