Polisensn talesman står omringad av reportrar som håller fram mikrofoner.
1 av 2
Polisens talesman Allan Wadsworth-Hansen på pressträffen på söndagsmorgonen. Foto: TT.

Polisen har skjutit ihjäl en man

Polisen har skjutit ihjäl en man i Köpenhamn
1:59 min

Polisen i Köpenhamn har skjutit ihjäl en man vid Nørrebro station. Det är sannolikt den misstänkte gärningsmannen, säger polisen.

Strax efter klockan fem på söndagsmorgonen sköt polisen ihjäl en man i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn.

Danska polisen höll en presskonferens klockan åtta på söndagsmorgonen där de sa att det sannolikt har varit samme gärningsman vid de båda dödsskjutningarna. Och att det också är sannolikt att det var den misstänkte gärningsmannen som sköts ihjäl av polis vid Nørrebro station.

Vid ett seminarium på kulturhuset Krudttønden dödades en 55-årig man och vid synagogan på Krystalgade dödades en ung man som stod vakt. Fem poliser har också skottskadats.

Polisen spanade på en adress i stadsdelen Nørrebro där den misstänkte bodde. När en man kom dit ropade polisen på honom. Mannen öppnade eld mot polisen som besvarade den och mannen avled. Ingen polis skadades vid tillfället.

Polisen berättar i ett pressmeddelande att de fick uppgifter om den misstänkte gärningsmannen klockan elva på lördagskvällen. Polisen fick då tips om att den misstänkte mannen hade gått ur en taxi på platsen där han senare sköts ihjäl.

Genom en omfattande genomgång av övervakningsbilder och videor kunde den misstänkte gärningsmannen lokaliseras.

Mannen kom till platsen klockan 16.15 på eftermiddagen och åkte igen vid 16.37. Från klockan elva på kvällen hade de övervakning på platsen, berättar polisen i sitt pressmeddelande.

Ungefär klockan 04.50 kom mannen tillbaka till platsen och det var då den skottväxling skedde som dödade mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".