Kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn. Foto: TT
Kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn. Foto: TT

Misstänkt post hittat i Köpenhamn - inga sprängämnen hittade

Ett misstänkt paket har hittats utanför ett kafé som ligger i anslutning till kulturhuset Krudttönden som attackerades vid terrordåden i Köpenhamn i helgen. Polisen har nu konstaterat att paket inte innehåller några sprängämnen, rapporterar Reuters.

Kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn har under morgonen mottagit något som dansk polisen beskrev som misstänkt post.

Anmälan ska ha kommit in till polisen strax efter klockan åtta under tisdagsmorgonen.

– Man har tagit emot post som, mot bakgrund av helgens händelser, verkar misstänkt. Vi undersöker nu saken närmare, bekräftade Henrik Stormer, vid Köpenhamnspolisen för tidningen.

Paketet ska enligt dr.dk ha innehållit ett meddelande om lördagens terrordåd, men inte varit hatfyllt, enligt danska nyhetsbyrån Ritzau.

”Ammunitionsexperter har kallats till Krudttönden. Det är en normal procedur”, uppgav dansk polis via twitter under förmiddagen, enligt nyhetsbyrån AFP.

Paketet visade sig inte innehålla några sprängämnen och avspärrningarna vid området kring Krudttönden, som ligger i stadsdelen Österbro i Köpenhamn, är nu hävda, uppger TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".