Polisens tekniker på väg ut från porten till hyreshuset där den anhållna kvinnan och barnen bodde.
Polisens tekniker undersökte lägenheten på torsdagseftermiddagen. Foto: TT.

Kvinnan kan häktas i morgon

"Man blir ju chockad att något sådant kan hända"
1:18 min

Den femtionioåriga kvinna i skånska Bromölla, som är anhållen för att ha hållit sina tre döttrar inspärrade, kan begäras häktad i morgon.

Det var i går som en privatperson kontaktade först socialtjänsten i Bromölla kommun och sedan polisen. Enligt Eva-Gun Westford, på skånepolisen var det ett ärende som tog tid att sätta sig in i så polisen arbetade med fallet hela kvällen och natten.

Tidigt i morse blev den 59-åriga kvinnan anhållen för olaga frihetsberövande, för att hon ska ha begränsat sina tre barns frihet under en tid. Oklart hur länge, men mer än ett år enligt Westford.

När polisen kom till platsen påträffades de frihetsberövade i en lägenhet. Kvinnan togs med av polis och barnen, tre döttrar som alla ska vara över 18 år, togs om hand och ska må förhållandevis bra.

Minna som bor i trappuppgången bredvid blev chockad när hon hörde om vad som hade hänt.
– Man tror inte att något sådant kan hända så nära en, säger hon.

Chefsåklagare Pär Andersson säger att det kan finnas många orsaker bakom det här och nu fortsätter utredningen med att ta reda på om de varit frihetsberövade eller till exempel varit frivilligt inlåsta en tid.

Pär Andersson har ännu inte beslutat om kvinnan ska begäras häktad eller försättas på fri fot. Besked väntas i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".