Eldflammor vid skykrapan "The Torch" i Dubai som eldhärjades under lördagsmorgonen lokal tid. Foto: Rhea Saran/TT.
Foto: Rhea Saran/TT.

Storbrand i skyskrapa i Dubai

En brand rasade i skyskrapan "The Torch" i Dubai , en av världens högsta bostadsbyggnader. Efter några timmar var branden släckt.

Flera hundra människor fick evakueras då branden bröt ut i den 336 meter höga skyskrapan "The Torch" i Dubai natten till lördagen.

Många ska ha fått rökskador men ingen människa miste livet följd av den dramatiska branden, enligt emiratets hälsovårdsmyndigheter.

Branden bröt ut vid tvåtiden lokal tid, klockan 23 svensk tid, och efter knappt tre timmar var den under kontroll enligt Dubais räddningstjänst.

Eldsflammorna slog ut från den övre delen i den 79 våningar höga skyskrapan och dramatiska bilder på sociala medier visade hur det brann på flera våningsplan.

Enligt Gulfnews.com började branden på 50:e våningen och flammorna ska ha nått ändå upp till den 79:e våningen. Ett vittne berättade att det såg ut "som när Titanic gick under".

- Folk var självklart rädda, både på grund av risken för spridning, men också för att det flög omkring så mycket brinnande föremål som blåste ner gatan, säger norrmannen Tommy Stjernen, som bor i närliggande Princess Tower, till den norska tidningen Verdens Gang.

Orsaken till branden är inte känd.

"The Torch" stod färdig 2011 och räknas som världens högsta bostadshus med 676 lägenheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".